2021. április 10., szombat

Sincerely: I Became A Duke's Maid 1. rész

 Sziasztok, Skacok!

Most az előzőhöz hasonló (a srácot elátkozták gyerekkorában, és a főszereplő csaj töri meg az átkot, akibe beleszeret a srác, de ő visszautasítja, mert a főszereplő srácot szereti. Egy levegővel!) történetet kezdtem el olvasni.

 

A következők cselekményleírást és spoilert is tartalmaznak.

Igen, első rész, mert eddig azt olvastam el, és két mondhatni évadból áll eddig a történet.

A címe: Sincerely: I Became a Duke's Maid (Tisztelettel: Egy Herceg Szobalánya Lettem)

És fel is vetődik az első kérdés: a történetben Duke-nak írták, amit Hercegnek is lehet fordítani, de Sillyával azt beszéltük, hogy a Duke a Prince alatt áll, a Crown Prince, Koronaherceg alatt meg főleg. De akkor mi a különbség a Duke és a Prince között?

Műfaja: Fantasy, Romantikus, Shoujo (de még mennyire Shoujo! Nagyon sok szívvel és virággal dolgoznak xD), Történelmi

A alap történet, mint korábban írtam, hasonlít az I became the wife the monstrous crown prince-hez.

Azért leírom a novella történetét:

Két királyság harcol egymással, a vesztes királyi család elátkozza a nyertes királyi családot. Néhány generációval később ez az átok a történet főszereplőjét, Diegot sújtja, akinek az apja, mivel nem tudja megtörni az átkot, más megoldást talál, másra helyezi át, Alejandrora. (Igen, ilyen szappanopera nevek vannak ebben a történetben.) Alejandro szülei elmennek a szomszédos királyságba, mert úgy tűnik, hogy az a királyi család, amelyik az átkot szórta, le is tudja venni azt. De a kislány, akinek az átkot kéne levenni a kisfiúról, sírva kiabál, hogy "Szörnyeteg", ahelyett, hogy levenné az átkot. És innentől a kisfiú sorsa megpecsételődik. Az apja, mivel így nem lehet az örököse, nem foglalkozik vele, az anyja eltaszítja magától. És, ha még ez nem lenne elég, az a pletyka járja a birtokon, hogy az átok fertőző, így a cselédek és a szolgálók is csak minimálisan foglalkoznak a gyerekkel. A gyerek sokat szenvedve, szeretet nélkül cseperedik fel, és 18 éves korában újra találkozik a szomszédos királyság hercegnőjével, aki megsajnálja a fiút, és leveszi róla az átkot, mire a fiú, beleszeret a hercegnőbe, de az közli vele, hogy Diegot szereti, és lepattintja a srácot. Alejandro továbbra se akarja feladni a szerelmét, lázadást szít, és a történet végén kivégzik.

Ez az alap történet, és ezt olvasva a manhwa főszereplője annyira sajnálja a fiút, hogy elbőgi magát, és álomba is sírja magát, és a történetben kell fel Ibelina, a cselédként.

Nem olyan aggódós fajta, hamar eldönti, hogy segít Alejandronak, amiben csak tud, amíg leveszik róla az átkot, és még utána is megpróbálja megakadályozni, hogy lázadást szítson. Ez mind jól hangzik, de a szeretet és törődés nélkül maradt kisfiút nehéz megpuhítani egy sötét, piszkos szobában.

Ebből, most sokat fényképeztem, amikor olvastam, hogy ne kelljen később visszalapozgatni mind a 46 fejezetet (barátnőim nagy örömére xD).

Tehát, a 17 éves Ibelina elkezd gondoskodni erről a 13 éves kisfiúról, akivel nehéz dolga van, mert Alejandro vágyik a gondoskodásra és a szeretetre, amit a cselédlány ad neki, de ő maga is elhitte azokat a pletykákat, hogy az átok ragályos, és (gondolom) ezért eltaszítja magától a lányt eleinte. De, szerencséjére Ibelina kitartó, és az elutasítás ellenére is gondoskodik a fiútól. (Ha meg tényleg eltűnik pár napra a lány a munkája miatt, hát a fiú kéri, hogy legyen a saját cselédje, szóval utánanyúl).

Így Ibelina elsőként változtatott a történeten azzal, hogy Alejandro nem egyedül, magányosan nő fel, hanem van mellette valaki, akire támaszkodhat, és megbízik benne. De csakis benne.

A második változtatás az, hogy valamilyen módon Ibelina pár hónap múlva megtöri az Alejandrot sújtó átkot (pedig állítólag csak a másik királyság királyi családjának vérvonalából származók, így a hercegnő törhetné meg, szóval, lesznek még itt bonyodalmak, gondolom). De megkéri Alejandrot, hogy ne mondja el senkinek, hogy ő törte meg az átkot, így a kisfiú megtartja a titkot, és mindenkinek azt mondja, hogy nem tudja, mi történt, biztos az istenek áldása miatt szűnt meg az átok.

13 évesen (balról jobbra), átkozottan, az átok megtörése után, és az átok megtörése után fél évvel.

A kisfiú természetesen megszerette a cselédlányt, miután megtörte az átkot meg főleg! Sillya azt mondta (ő korábban olvasta ezt a történetet) elég pszichopata lesz a srác, de nekem nem úgy tűnik. Tény, hogy eléggé ragaszkodik hozzá, és először azt se szereti, ha mással kedves a lány, aztán rájön, hogy inkább az zavarja, ha más férfiakkal kedves. Igen, mert feltűnik Lorenzo, aki beleszeret Ibelinába, és eléggé nyomul is, de a lány lepattintja. (És megjegyzem, elég jól csinálja. xD Úgy csinál, mintha nem értené a célzásokat, ami miatt együgyűnek nézik ilyen szempontból, és tényleg el is hittem, hogy tényleg ilyen sötét, hogy nem érti, de az évad végén mondja, hogy értette, de nem akart romantikus kapcsolatba bonyolódni. Meg Alejandro ragaszkodó szeretetét is észrevette, de azt nem gondolta, hogy szerelmes is.)

Szóval Lorenzora elég féltékeny Alejandro, és nem is hagyja nagyon kettesben őket.


Lorenzo. Nem is csúnya fiú, mi?


Megtört az átok, a fiú cseperedik, és lassan felnőtt lesz. Viszont az Ibelina iránti rajongása egyre több embert zavar (főleg a szolgálókat), ami miatt pletykálnak, ami zavarja Ibelinát, ami miatt lesz egy pár fejezet dráma, hogy dehát ő egy cseléd (tényleg elég jól alkalmazkodott a novella világához), hogy lehetne együtt a herceggel? De, ami még zavaróbb, az a korkülönbség. Alejandro még az évek múltával is csak 17 éves, és Ibelina is egyre idősebb (Nem várja meg a srácot, hát micsoda dolog ez?! xD), és ő még mindig gyerekként bánik a fiúval.

Bár, azért Alejandro próbálkozik. xD

De a történet is halad előre, és Alejandronak át kell vennie a birtok irányítását és a hercegi címet, amiért a királyi palotába kell mennie. A történet szerint itt találkozik a hercegnővel, aki megtöri az átkot... ami már megtört, ugyebár. De Ibelina úgy gondolja, hogy a történet attól még folytatódik, és Alejandro beleszeret a hercegnőbe. Eközben a cselédek főnöke felajánlja neki, hogy menjen el a birtokról, hogy a herceg ne csak a cselédje után kajtasson, hanem visszaszerezve a hírnevüket, herceg lehessen. Ibelina beleegyezik. (Mi a francért?!)

Alejandro a romantikus találkozás után eléggé maga alatt volt, mert eszébe jutott, hogy a lány miatt kellett annyit szenvednie (nem törte meg az átkot, leszörnyetegezte, és emiatt pletykáltak, ami miatt kerülték), bár, az egy kicsit túlzás, hogy minden... gondolom.

Tu-tu-túúú! A romantikus találkozás. xD

Amikor Alejandro visszament a birtokra, Ibelina már nem volt ott, ezért a lovagjait ugrasztotta, hogy keressék meg.
A női lovagja meg is találta egy másik városban, és értesítette Alejandrot, de Ibelina nem akart vele visszamenni.
Ennél  a résznél nem értettünk egyet Sillyával.
Sillyát a srác idegesítette, hogy magához akarja láncolni a csajt, pedig a csajnak ebben a világban meg kéne találnia önmagát.Engem a csaj idegesített, hogy állandóan azzal jön, hogy ő csak egy cseléd (mere maid, single maid), amikor ő törődött a sráccal, és ő mentette meg, és még azután is jól kijöttek egymással, és csak úgy ott akarja hagyni a srácot annak ellenére, hogy megígérték, hogy együtt maradnak.
De végül kompromisszumot kötöttünk, mert a srác elengedte a csajt a női lovagjával, hogy azért tudja, hogy merre megy a csaj, és meg is védje.
Így ugrottak az időben 3 évet, és Ibelina és Liliana egy másik háznál dolgoznak cselédként.
És ez az évad vége.
 
De úgy gondolom, hogy valószínűleg kellett nekik ez a külön töltött idő. Mivel nem tudjuk, hogy a csaj eredetileg mennyi idős volt furcsa is lenne, hogy csak úgy romantikus érzéseket tápláljon srác iránt. És Alejandro is túlságosan Ibelinára akaszkodott. De, ha három év múlva találkoznak, hátha újra egymásra találnak, csak másképp.
 
És a 45. fejezet, az első évad végére is betettek egy képet, szóval hátha.
 
 
A csak-egy-cseléd kínlódás ellenére nekem tetszik a történet, ha meg megoldják a dolgokat, akkor meg pláne!
Szóval, csak ajánlani tudom! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kínai Danmei regények

 Sziasztok!  Mostanában ismertem meg a kínai Danmei regényen csodálatosságát, ja, főleg BL-t olvasok. xD És, skacok, elég jól el vagyunk lát...